Hierbij ontvangt u van Hornbad een aantal praktische aanwijzigen en tips voor het plaatsen van een bad.

In 6 stappen een bad plaatsen

Stap 1

Begin met de exacte plaats bepaling van waar u het bad wilt gaan inbouwen. Zet het ligbad neer op de juiste plek. Vervolgens dient u het bad waterpas te zetten, dit gaat met de bijgeleverde stelpoten. Die zijn eenvoudig met een engelse sleutel en bout te stellen zodat u het ligbad goed horizontaal kunt plaatsen.  Monteer vervolgens de badsifon, maak het geheel op maat. Echter, lijm nog niets vast! Test het bad reeds of hij goed afwatert middels er een emmer water in te gooien. 

 

 

 

Stap 2

De tweede stap die bij het plaatsen van een ligbad geldt is het aftekenen van de randen op de plaats waar het tegen de muur gaat komen. 

 

 

 

Stap 3

De derde stap bij het plaatsen van een ligbad is de steun constructie maken. Zaag hiervoor 2 balken op maat, boor hier vervolgens gaten in.Hou de balken dan tegen de muur zodat u in de gemaakte gaten de plaatsbepaling in de muur heeft om de balken dan tenslotte vast te maken middels spijkerpluggen in de wand. 

 

 

Stap 4

 Vervolgens dient de ombouw voor het bad gemaakt te worden. Teken als eerste de afmetingen van de bakkuip op de vloer. Maak op basis van deze lijn de gasbetonnen muurtje. De hoogte van het muurtje moet even hoog zijn als de balken die op de muur zijn bevestigt. Zorg er voor dat er ruimte over blijft om met de afvoer te werken. Het is ten zeerste aan te bevelen om later op deze plek ook een serviceluik te maken. 

 

Stap 5

 

Nadat voorgaande stappen zijn afgerond is het tijd om het ligbad te gaan plaatsen. Breng sanitairkit aan op de muurbalken en de rand van het geplaatste muurtje. Vervolgens kan het bad geplaatst worden. Sluit ten slotte de afvoer aan en lijm deze.

 

Stap 6

Kit nu tenslotte de randen van het ligbad. 

 

 

 

on 0

Comments

Leave A Reply

Your email address will not be published.