Massief Eiken en Teak hout badmeubels

  Desc

  Items 1-12 van 86

  per pagina
  Bekijken als Rooster Lijst
  Desc

  Items 1-12 van 86

  per pagina
  Bekijken als Rooster Lijst

  Massief Eiken badmeubels

  Hornbad heeft een mooie lijn van houten badmeubels. Die ook wel Natural Wood als naam heeft. Deze prachtige serie heeft een divers scala aan modellen. 

  Zo valt te denken aan een staande of hangende variant. Deze beide modellen zijn leverbaar in 60cm, 80cm, 100cm en 120cm. Hierin is bij de 100cm en de 120cm aan te geven of deze met of zonder kraangaten geleverd moet worden. Zo is eventueel prachtig een meubel met kranen uit de muur te creeren.  

  Hiernaast is ook de keuze mogelijk om voor een mineraal marmer wastafel te gaan of een natuurstenen versie. Ook zijn er diverse varianten leverbaar waarbij er opzet waskommen plaatsbaar zijn op zowel een hangend als een staand meubel uit de Natural Wood serie. 

  Uiteraard zijn de badmeubels te combineren met vlakke spiegels, spiegelkasten of een hoge zijkast. 

  Teakhout

  Teakhout biedt naast dat het natuurlijk er mooi is ook verschillende andere voordelen. Zo is het zeer duurzaam door de natuurlijke olien die het bevat. De badkamermeubelen behouden door deze eigenschap hun natuurlijke kleur en uitstraling. Wij leveren uitsluitend teakhout dat van plantages afkomstig is die door de overheid worden gecontroleerd. 

  Odense badmeubelen

  Complete meubel set bestaande uit keramische wastafel onderkast, spiegel en dubbele hoge kast.

  Eikenhouten meubelen in een vochtige ruimte? Geen enkel probleem! Dankzij een speciale coating welke zich hecht aan de bovenste microns van het hout en daar een verbinding aan gaat met de cellulose vezels van het hout. Hierdoor ontwikkelt zich een duurzame en bestendige bescherming zonder afbreuk te doen aan de structuur en uitstraling van het hout.

  U kunt dus optimaal genieten van uw meubel welke onderhoudsvriendelijk in gebruik is.De eiken badmeubelen zijn voorzien van lades met softclosesysteem en combineren prachtig met bijvoorbeeld natuurstenen en keramische waskommen en bladen. Met een badmeubel van Fine Wood Design beschikt uw badkamer over een fraaie en duurzame blikvanger!

  De door ons ontworpen meubellijnen bekijkt u door op onderstaande links te klikken. Naast deze meubellijnen kunt u uw badmeubel ook geheel naar eigen wens en inzicht door ons laten vervaardigen. Hierbij kunt u kiezen uit verschillende kleuren. Een droommeubel op maat!
  De houten meubels worden standaard afgewerkt met een natuurlijke en beschermende coating. De speciale coating beschermt uw meubel niet alleen duurzaam tegen vocht en vuil, maar bepaalt ook de kleur en dus de uitstraling van uw meubel. Wij laten u aan de hand van foto,s de verschillende kleuren en uitvoeringen zien. De coating dringt diep in het hout en zorgt zo voor een intense kleuring. Hierbij blijft het hout natuurlijk aanvoelen en behoudt zo haar prachtige eigenschappen en uitstraling. Houten meubelen kunnen krimpen en uitzetten en hierdoor ontstaan ook droogte scheurtjes. Dit is met name in de wintermaanden van toepassing. De luchtvochtigheid is dan meestal lager in uw woning. Door het meubel aandacht te geven blijft het in een goede conditie.

  Afwerking
  Naast de behandeling met een kleur coating biedt Fine Wood Design ook andere lak of verf afwerkingen aan. Iedere Ral kleur is mogelijk op basis van zijdeglans. Een lak of verf sluit het hout praktisch gezien meer af waardoor de eigenschappen van het hout minder zichtbaar blijven. Een gelakt of geverfd meubel voelt anders aan dan een gecoat meubel. Meestal voelt het meubel gladder aan wat wel praktisch is in gebruik en makkelijke af te nemen is. Een eventuele beschadiging is lastiger op te lossen dan bij een meubel welke gecoat is. Het meubel wat gecoat is lokaal zonder zichtbare sporen op te lossen t.o.v. een lak/verf meubel welke mogelijk geheel geschuurd moet worden en opnieuw gespoten zal worden. Verder wordt voor een lak/verf afwerking een meerprijs gerekend. Daarnaast wordt bij een gekozen verf kleur het houtsoort MDF gebruikt.

  Eigenschappen van hout.
  In de houten meubelen van Fine Wood Design staan de eigenschappen van het hout centraal. Ieder meubelstuk is uniek te noemen want er zijn geen twee exemplaren gelijk. Voorbeelden van de karakteristieke eigenschappen zijn: kleur en nuance verschillen, noesten en nerven, jong hout en haarscheurtjes en natuurlijke oneffenheden. Hout is natuurlijk materiaal en daardoor is kleur en structuur verschillen dus mogelijk met de showroom modellen in de winkel. Hout kan ook verkleuren ook als het behandeld is met de kleur en onderhoudscoating. Hout heeft een open structuur en daardoor kan het krimpen en uitzetten door luchtvochtigheid. Krimp bij lage luchtvochtigheid en zet uit bij hoge luchtvochtigheid. Advies voor een goed woon klimaat ca 20 graden en 55% – 60% relatieve luchtvochtigheid.

  To Top