Stoomcabine op maat

  We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.

  Bij Hornbad leveren we naast de standaard stoomcabines ook stoomcabines op maat. Alle stoomcabines worden in uw badkamer ingebouwd en afgewerkt met de betegeling van uw badkamer. De stoomcabines zijn voorzien van een geavanceerde stoomtechniek en zijn eventueel leverbaar met licht- en kleurentherapie. Heeft in de badkamer geen ruimte voor een stoomcabine overweeg dan een inloopdouche.

  Bij een druk bestaan hoort ook ontspannen. Deze momenten zijn kostbaar en voor velen ook moeilijk in te plannen. De ideale oplossing is om van uw huis een Wellness plek te maken.

  En daar is geen grote badkamer of speciale ruimte voor nodig. De Xenz stoomdouches worden speciaal op maat gemaakt zodat zelfs de kleinste badkamer kan worden omgetoverd tot een oase van rust!

  De WL-6001 is een externe stoomtechniek en is geschikt om te plaatsen in een door naar uw eigen wensen ontworpen stoomdouche.

  Stomen voor een goede gezondheid

  Stomen is goed voor een reinigende en ontspannen werking op lichaam en geest. De warmte verhoogd de weerstand,het helpt afvalstoffen af te voeren en het zorgt voor een verbeterde bloedcirculatie. Het helpt daardoor ook pijnklachten te verminderen. Het is dé toevoeging aan een optimale gezondheid!

  Er is een aantal verschillen tussen stoomcabines en sauna's. De termen stoombad en sauna worden vaak door elkaar gehaald alsof het eenzelfde product is. Niets is echter minder waar. Er zijn belangrijke verschillen, maar qua resultaat ook weer enige overeenkomsten.

  • In een stoombad is de relatieve luchtvochtigheid meer dan 100%, in een sauna 8%.
  • Een stoombad kan geen saunaklimaat bieden, noch andersom.
  • De temperatuur in een stoombad varieert tussen de 40 en de 50 graden, bij een sauna tussen de 80 en de 90 graden.
  • Door de hoge temperatuur van de sauna kan deze alleen maar van hout zijn gemaakt en nooit van acryl of tegels.
  • De opwarmtijd van een sauna is ongeveer 20 minuten langer dan van een stoombad.
  • In een stoombad komen geurstoffen beter tot hun recht.
  • Het effect van stoombad en sauna is uiteindelijk gelijk: de bloedsomloop wordt bevorderd, afvalstoffen verlaten het lichaam, de luchtwegen worden vrijgemaakt en porien worden geopend waardoor de huid wordt gereinigd. Hiermee bouwt u uw lichamelijke weerstand op, bijvoorbeeld tegen verkoudheid

  De stoomcabine op maat wordt op uw situatie aangepast en uitgerust naar wens. 

  To Top