Industriële badmeubels

We kunnen geen producten vinden die overeenkomen met de selectie.

Industriële badmeubels

Hornbad heeft een ruim assortiment industriele badmeubel en badkamermeubels. 

INDUSTRIËLE BADKAMERS

De industriële woonstijl is een mannelijke stijl. Helaas wordt ze vaak ten onrechte afgeschreven als kil en grof. Wij bewijzen maar al te graag het tegendeel. Op onze website zijn bijvoorbeeld schitterende industriële badkamers te vinden met een gezellige uitstraling.

Hoe je jouw industriële badkamer aankleedt lees je hieronder. Lezers die graag wat hulp nodig hebben met hun project, kunnen onze pro-pagina bekijken. Hier staan allerlei professionals opgelijst die jouw droombadkamer realiseren, van badkamerontwerpers tot aannemers. Tenslotte is er nog ons productoverzicht. Op deze pagina ontdek je allerlei meubelen en accessoires voor de aankleding van jouw industriële badkamer. Als dat niet handig is?

GEEF JE BADKAMER EEN INDUSTRIËLE LOOK

Jouw badkamer een industriële uitstraling geven doe je door middel van ruwe materialen. Om die reden kiest men in een industriële badkamer vaak voor een betonvloer. Deze vloer ziet er niet alleen goed uit, hij is ook naadloos, duurzaam en onderhoudsvriendelijk. Hij werkt tevens goed in combinatie met vloerverwarming. Andere structurele elementen, zoals de welfsels of predallen, worden ook vaak zichtbaar gelaten in een industriële badkamer.

In de badkamer heb je ongetwijfeld allerlei leidingen voor kranen en stopcontacten. Bij de industriële stijl moet je deze echt niet wegstoppen. Kies dan wel voor buiswerk in koper of messing in plaats van de flexibele kunststof leidingen – dat ziet er veel beter uit.

De wastafels in een industriële badkamer worden meestal op maat gemaakt. Men last bijvoorbeeld een stalen frame dat men als onderstel gebruikt voor een betonnen spoeltafel. Of wat dacht je van een badkamermeubel gemaakt van oude steenschotten? Het meubilair moet een stoere, robuuste uitstraling hebben.

Zoals je ongetwijfeld wel weet, is deze woonstijl gebaseerd op de oude fabriekspanden. Daarom zijn de klassieke fabriekslampen perfect voor een industriële badkamer. Je vindt ongetwijfeld ook mooie wandlampen in dezelfde stijl.

Heb je in onze fotogalerij al een kijkje genomen? Dan zal je gemerkt hebben dat industriële badkamers dikwijls een donker kleurenpalet hebben. Zwart en grijstinten zorgen voor een mysterieuze sfeer. Mits ze juist worden toegepast, kunnen deze donkere kleuren voor een erg stijlvolle inrichting zorgen. Vergeet alvast niet om voor wat contrast te zorgen.

NIET TE KIL

Ruwe materialen, donkere kleuren … een badkamer in industriële stijl kan al snel ongezellig aanvoelen. Gelukkig zijn er allerlei manieren om toch een gezellige sfeer te creëren. Voeg bijvoorbeeld wat houtstructuren toe. Of gebruik roodbruine steenstrips als een accentmuur. Kies daarnaast voor lampen met een lage lichtkleur om jouw industriële badkamer een huiselijke toets te geven. Deze produceren een warme, oranjekleurige gloed.

INSPIRATIE VOOR JOUW INDUSTRIËLE BADKAMER

Met duizenden projecten van professionele ontwerpers is er op Abitaz aan interieurinspiratie geen gebrek. Ook voor liefhebbers van badkamers in een industrieel jasje is er voldoende inspiratie. Verzamel de leukste foto’s in jouw persoonlijke album en gebruik ze voor jouw eigen project. Wie weet staat jouw industriële badkamer binnenkort in dit overzicht te pronken…

To Top