Gesloten douchecabines

  Desc

  7 Items

  per pagina
  Bekijken als Rooster Lijst
  Desc

  7 Items

  per pagina
  Bekijken als Rooster Lijst

  Gesloten douchecabines

  Op zoek naar een rondom gesloten douchecabine? Hornbad heeft diverse modellen in haar assortiment. Deze cabines worden ook wel complete douchecabines genoemd. 

  Hornbad heeft een ruim assortiment als het gaat om gesloten douchecabines. Voordeel van deze cabines is dat ze gewoon standalone geplaatst kunnen worden in welke ruimte dan ook. 

  Complete douchecabine kopen bij Hornbad

  Een complete douchecabine is vaak het paradepaardje in de badkamer. Een andere benaming voor complete douchecabines is ook wel gesloten douchecabines. Het voordeel van een dergelijke cabine is dat deze volledig gesloten is, maar het gebruik van helder glas maakt het de badkamer juist ruimtelijker. Niet langer heb je `s ochtends een nat douchegordijn wat niet al het douchewater tegenhoudt. Ook voel je geen koude tocht als de badkamerdeur open staat. Dit komt natuurlijk veel voor in grotere huishoudens waar ’s ochtends en ’s avonds meerdere mensen gebruik maken van de badkamer.

  Doordat een complete douchecabine volledig gesloten is kan deze direct in de hoek geplaatst worden, zonder dat je bijvoorbeeld de wanden hoeft te betegelen. Dit bespaart weer geld!

  Bij Hornbad verkopen we diverse merken, modellen en maatvoeringen complete douchecabines. Al onze producten zijn direct op voorraad leverbaar waardoor meestal dezelfde week nog kan genieten van je douchecabine. Hieronder hebben wij nog het één en ander opgesomd zodat je meer inzicht krijgt met betrekking tot de mogelijkheden die een complete douchecabine biedt.

  Afmetingen van de complete douchecabine

  Complete douchecabines zijn werkelijk in bijna alle maatvoeringen te leveren. Niet alleen heb je veel keuze in maatvoeringen, ook zijn deze cabines nog eens uitgevoerd in vierkante modellen, rechthoekige modellen en kwartronde modellen. Daarnaast zijn er ook modellen met een extra diepe douchebak. Dit heeft als voordeel dat je hier een bad kan creëren voor de kleinste telgen.

  Het is belangrijk om goed na te denken over het soort douchedeur dat je gaat installeren. De meest voorkomende douchedeur, de openslaande deur, neemt namelijk ruimte in als die open slaat. In kleine badkamers is het dan ook aan te raden om te kiezen voor een complete douchecabine met een schuifdeur of een vouwdeur.

  De meest voorkomende afmetingen zijn:
  - Complete douchecabine 80x80cm
  - Complete douchecabine 90x90cm
  - Complete douchecabine 100x100cm

  Vormen

  De meest voorkomende douchecabine is het kwartronde model met schuifdeuren. Daarnaast is er de complete douchecabine vijfhoek, complete douchecabine vierkant, complete douchecabine rechthoek en de complete douchecabine kwartrond. Tevens zijn er tal van andere soorten douchedeuren (gemaakt van veiligheidsglas 5mm dik) welke te combineren zijn in veel variaties, namelijk:

  • Swingdeur 
  De complete douchecabine met swingdeur is de meest herkenbare complete douchecabine. De deur zwaait naar buiten open. Dit type deur is af te raden in een kleine badkamer.

  • Pendeldeur 
  De meest luxueuze douchedeur voor in een compleet gesloten douchecabine. Deze deur bestaat uit twee verschillende openzwaaiende delen. Het ziet er prachtig uit en neemt minder loopruimte in dan een swingdeur.

  • Vouwdeur 
  Voor kleine badkamers raden we een complete douchecabine met vouwdeur aan. De vouwdeur neemt namelijk geen ruimte in bij het openen en sluiten van de complete douchecabine. Het is hiermee dan ook geen belemmering voor de geringe loopruimte van een kleine badkamer. Bij een vouwdeur is meestal wel iets meer onderhoud nodig dan bij andere deuren voor complete douchecabines.

  • Schuifdeur
  Naast de vouwdeur is de schuifdeur ook uitermate geschikt voor complete douchecabines in kleine ruimtes. Dit type wordt vaak gebruikt als de complete douchecabine redelijk groot is, maar de loopruimte maar smal is. Hierdoor geniet je van een zo ruimtelijke mogelijke complete douchecabine, maar door de douchecabine met schuifdeur voelt de rest van de ruimte niet beklemmend aan.  

  • Scharnierdeur

  Een complete douchecabine met een schuifdeur is een prachtig artikel. Hierbij zijn er twee deurdelen die met scharnieren zijn bevestigd aan glazen wandpanelen. De twee delen vallen in elkaar. Deze soort deuren eisen wel veel loopruimte op als ze geheel geopend zijn. Dit is dan ook een belangrijk onderdeel om rekening mee te houden bij de aankoop van een complete douchecabine met dit type deuren. 

  Eigenschappen

  Een complete douche cabine bestaat uit verschillende onderdelen. Vaak worden deze onderdelen los aangeleverd zodat dit gemakkelijk te vervoeren is. De complete cabine bestaat vaak uit:
  • 
  Douchedeuren
  • Douchebak 
  • Douchegoot rooster of douchebak afvoer
  • Douchepaneel
  • Douchekraan 
  • Massagejets 
  • 
  Spiegel
  • Radio 
  • Verlichting

  Met name de massagejets op het douchepaneel zorgen voor extra luxe en comfort. Houd er rekening mee dat je een CW4 ketel nodig hebt om voldoende druk te creëren voor de jets.

  We raden je altijd aan om te kiezen voor LED verlichting. Niet alleen is dat beter voor het milieu, het is ook voordelig voor je energie rekening. Tegenwoordig zijn de mooiste soorten LED verlichting verkrijgbaar, waardoor je ook mooi dimbaar licht in je badkamer hebt. 

  Aanpassingen in de complete douchecabine

  In de complete douchecabine kan je kiezen voor een inbouw regendouche, opbouw regendouches of een gewone grote douchekop. Vaak kiezen mensen voor een complete regendouche set. Ook is er de optie om te kiezen voor twee douches, zoals een inbouw regendouche met een handdouche in een handdouche houder.

  Daarnaast is het ook goed om na te denken over het soort kraan die je graag wil in je douchecabine terug ziet. Zo is er de inbouw douchekraan, douche thermostaatkraan, de douche mengkraan en de douche inbouwkraan.

  Douche accessoires maken het leven makkelijker. Douche accessoires zijn onder andere een douche zitting, doucherek,  douche mat of een douche stang. Hier kan je ook nog wandgrepen aan toevoegen. We raden wandgrepen in de douchecabine aan als iemand in jouw huishouden slecht ter been is. Het maakt het douchen een stuk veiliger. Daarnaast kan je ook nog een douche krukje kopen, waar de douchende persoon even op kan rusten.

  Aan de douchecabine kan je vaak handdoek accessoires vastmaken. Hierdoor kan je de handdoeken hier ophangen, dat is handig en scheelt weer ruimte!

  To Top