Douchebakken

  Desc

  1 Item

  per pagina
  Bekijken als Rooster Lijst
  Desc

  1 Item

  per pagina
  Bekijken als Rooster Lijst

  Douchebakken

  Een douchebak is de meest efficiënte oplossing om water af te voeren. Als u zelf een inloopdouche aanlegt, dan is dit vaak zonder douchebak. Een nadeel hierbij is dat u goed moet nadenken over de aanleg van uw badkamervloer. Hierbij moet de vloer onder afschot liggen, zodat het water weg kan lopen. Bij een douchebak is alles in één keer geregeld en hoeft u de vloer niet aan te passen. Doordat alles perfect op elkaar afgestemd is, loop je ook een minder groot risico op verstoppingen en lekkages bij de badkamervloer. Het is een mooi alternatief voor de traditionele douchegoot. Uiteraard kunt u bij Hornbad terecht voor een nieuwe douchebak in uw badkamer.

  Lage douchebak is de trend in moderne badkamers

  Een trend die we zien in moderne badkamers is dat de douchebak steeds lager wordt. Een lage douchebak is zo laag dat u het eigenlijk geen bak meer mag noemen. Het is een soort douchevloer waarbij de afvoer van het water perfect geregeld is. Een lage douchebak is extra onderhoudsvriendelijk vergeleken met de diepe douchebak. Er zijn minder naden en voegen, waardoor u de bak eenvoudiger schoon kan houden. Aan de onderkant zitten stelpoten om ervoor te zorgen dat het water onder afschot wegloopt. Uiteraard is de lage douchebak verkrijgbaar in verschillende afmetingen bij Hornbad. 

  Diepe douchebak vangt extra water op

  Een alternatief voor de lage bak is een diepe douchebak. Het voordeel van extra hoogte is dat het water minder snel over de rand heengaat. Vooral bij een grote regenstortdouche kan dit een voordeel zijn. Een nadeel is dat het massief oogt en u met een opstap zit waar u overheen kan struikelen. Vooral bij oudere mensen wordt een inloopdouche geadviseerd in plaats van een diepe douchebak. Dankzij de hoge bak is er wel ruimte om eronder de sifon weg te werken. Aan de voorkant is een paneel, zodat u eventueel bij onderhoud onder de bak kan. Bij een lage douchebak moet u soms de complete bak eruit halen. Dit is vooral lastig bij een lekkage. 

  Afmetingen douchebak 

  Bij een douchebak aanleggen moet u bepalen welke bak u nodig heeft. Hornbad heeft een breed assortiment met verschillende merken douchebakken. Bekende merken zoals: Villeroy & Boch, Sanistar en Novellini komt u bij ons tegen. Bij deze merken kunt u kiezen uit verschillende afmetingen douchebakken. De kleinste maat is 80x80 cm. Dit kan oplopen tot maximaal 120 x 90 cm. De afmetingen douchebak is uiteraard exact even groot als uw nieuwe douchecabine of inloopdouche. 

  Douchebak gemaakt uit verschillende materialen

  Een douchebak hoeft niet meer standaard van acryl gemaakt te worden. Acryl is nog steeds populair, maar we komen nu ook de douchebak van natuursteen of composiet tegen. Een douchebak van natuursteen heeft een extra robuuste uitstraling en past bij de moderne badkamer. Een extra voordeel is dat de douchebak uit één stuk gemaakt wordt. De douchebak wordt zonder voegen geleverd. In voegen nestelen zich vaak een hoop bacteriën. Bij een douchebak uit één stuk heeft u hier minder last van. De uitstraling is natuurlijk ook heel anders dan bij een douchebak van acryl. 

  Schoonmaken bij een bak

  Een inloopdouche maakt u eenvoudig schoon door de vloer te dweilen. Bij een bak is dweilen lastiger. Helaas is er geen standaardmethode om de bak te reinigen. Het eerste advies dat we geven is om geen chloor of schuursponsjes te gebruiken. Dit kan acryl aantasten, waardoor er doffe vlekken in komen. Een effectief schoonmaakmiddel kunt u altijd navragen bij Hornbad. We adviseren u graag een middel dat past bij het materiaal dat u uitkiest. Voor acryl is natuurlijk een andere behandeling noodzakelijk dan bij natuursteen. 

  Douchebak kopen bij Hornbad

  U kunt bij Hornbad een douchebak kopen voor uw nieuwe badkamer. Wij geven u graag een advies welke bak het beste in uw badkamer past. Hierbij kunnen we zelfs halfronde bakken leveren of een bak gemaakt uit natuursteen. U kunt uw nieuwe douchebak eenvoudig online bestellen en bij u thuis laten bezorgen. U kunt daarna meteen aan de slag met de installatie van de douchebak. 

  To Top